...

Курс за работа с Епоксидна смола

работа с епоксидна смола

Научете се как да боравите с епоксидна смола чрез нашия практически курс, където ще научите процеса на използване на епоксидна смола за речни маси и декорации. В края му ще сте придобили безценните умения, необходими за използване на епоксидната смола.

Местоположение: Търговище, България

Свободни дати: 6-8 / 15-16 Юни 2024

Подробности

По време на това лично изживяване ще получите ръководено практическо обучение за всяка стъпка от процеса на работа с епоксидна смола. Това включва смесване на смолата и втвърдителя, създаване на калъп, дървообработка, изливане на смолата, втвърдяване, шлайфане, полиране и всичко между тях. Също така ще споделим всички наши съвети и трикове, които сме научили чрез дългогодишен опит.

Всеки участник ще разполага със “стартов пакет” включващ 5кг епоксидна смола за изливане и 1,3кг смола за запечатване, дървен материал, 50х30 см калъп за изливане, съдове за измерване и изливане, предпазни средства (ръкавици и маски) и собствен плот за работа.

Курс за обучение за работа с епоксидна смола
3701

Всички умения ще се придобият, докато участвате и помагате в обработката на дървения материал, изливането на епоксидна смола и след което ще практикувате техники за шлайфане и довършителни работи върху втвърдената смола.

В края на курса останалата смола ще си остане за Вас за да можете да продължите да практикувате научените умения.

Този курс е отворен за всеки желаещ. Не са необходими предишни познания за епоксидна смола.

Ден 1

Курсът ще започне към 12:00 часа като първо ще можете да се запознаете с всички и след това ще научите подробно за свойствата на епоксидната смола.

Ще започнем със запознаването с епоксидната смола и различните и приложения, също кой вид епоксид е най-подходящ за кой проект, как да изчислите сместа, пигменти, смесване, създаване на калъп, съхранение и много повече!

3580
3588 1

След това ще преминем в избора на дървения материал и също така ще се запознаете с това какво да търсите в дървото, какъв вид дърво е най-добро за даден проект, ще научите и за почистването, рязането, шлайфането и запечатването на дървения масив и т.н. 

Накрая ще пристъпим към процеса на създаването на калъпи където всеки ще изработи собствен калъп, който да използва за изливането на епоксидната смола.

Ден 2

На Втория ден ще преминем към дървообработването и заливането.

Ще започнем със избирането на дървен материал. След като всеки си избере желания от него материал ще преминем към обработката. Избраната от Вас дъска ще бъде калибрирана и скъсена по размер на вашия калъп и ще можем да преминем към почистването и шлайфането.

Накрая ще покриете дъската с бързосъхнеща смола  за да бъде запечатана и готова за излизането на първия слой епоксидна смола.

3667
DSC 3772

Когато сме приключили с дървения материал ще преминем към смолата за изливане.

Всеки участник ще разполага със свое лично пространство за работа, снабнено с всичко необходимо за смесването на смолата – кантар, съдове за смесване и предпазни средства. Както и ще разполага с богата гама от отцетители с които да придаде перфектния за него цвят.

В допълнение, нашите участници имат възможност да използват разнообразни декорации, предоставени от нас, които ще допълнят техните проекти с уникални елементи и детайли. Както и всеки участник има свободата да донесе собствени декоративни елементи – като рапани, цветя, камъчета и други, които биха искали да включат в техните проекти.

Ден 3

На третия всеки ще проведе оглед на проекта си и ще излее завършващия слой епоксидна смола.  След това ще се практикуваме шлайфане и полиране върху предварително подготвен продукт от епоксидна смола.

Започвайки с шлайфането, Вие ще се научите на различни техники на шлайфане, различните видове шкурки, запълването на малки, средни и големи отвори.

С това ще приключи първата част на курса.

DSC 3898

Допълнителни дни

DSC 3564 scaled 1

Седмица по късно (15-16 Юни) участниците ще имат възможност да се върнат в работилницата където ще могат да завършат проектите си.

Вече смолата ще е в състояние за работа и участниците ще почнат с шлайфането (шкурка от номер 80 до 3000) и полирането с паста Festol по индивидуалните си проекти. 

Също можете да донесете ваши детайли които сте направили през седмицата във Вас с останалата от курса смола и да поискате допълнителни настъвления.

След завършането на работата по проекта всеки ще може да си го вземе заедно със сертификат за завършен курс от Vision VIP Art, Alkatsan A.S и Suffix.

Shopping Cart
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.